KADAYIF MANTISI / 40 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.
MALZEMELER:
150 gr taze kadayıf
1 çorba kaşığı tereyağ
2 çorba kaşığı sıvıyağ
İçi için;
150 gr kıyma
Bir tutam Tuz
Bir tutam pul biber
Bir tutam karabiber
bir tutam Maydanoz
1 tane kuru soğan
Üzeri için;
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Yarım bardak doğranmış domates
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çorba kaşığı tereyağı
Bir tutam tuz
Bir tutam pul biber
1 tutam nane
1 tutam sumak
YAPILIŞI:
Fırını 180 derece alt üst ayarda ısıtıyoruz
Önce kıymayı bir kaba alıyoruz içine soğanı rendeliyoruz.
Maydanozu ve baharatları da ekleyip güzelce harmanlıyoruz.
Köfte harcından 18 adet köfte yapıyoruz.
Taze kadayıftan bir parça alıyoruz ve köfteyi içine ekleyip top şeklinde sarıyoruz.
Yaglı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz.
Tüm malzeme bitene kadar işleme devam ediyoruz.
Daha sonra fırına atıp üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Biraz ılıklaştığında servis tabağına alıyoruz.
Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdiriyoruz
Tereyağ ve sıvıyağda salçaları kavurup, doğranmış domates ve baharatları ekliyoruz.
Pişen sosu mantının üzerine gezdiriyoruz.