X
X

Gelinim Mutfakta - Kadayıf Mantısı Tarifi

11.03.2021 Perşembe 13:13 (Güncellendi: 11.03.2021 - 13:13)

Gelinim Mutfakta programının 11 Mart 2021 Perşembe günü yayınlanan 659. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Kadayıf Mantısı" tarifi!

KADAYIF MANTISI / 40 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.

MALZEMELER:

150 gr taze kadayıf

1 çorba kaşığı tereyağ

2 çorba kaşığı sıvıyağ

İçi için;

150 gr kıyma

Bir tutam Tuz

Bir tutam pul biber

Bir tutam karabiber

bir tutam Maydanoz

1 tane kuru soğan

Üzeri için;

1 kase yoğurt

2 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı biber salçası

Yarım bardak doğranmış domates

2  çorba kaşığı sıvı yağ

1 çorba kaşığı tereyağı

Bir tutam tuz

Bir tutam pul biber

1 tutam nane

1 tutam sumak

YAPILIŞI:

Fırını 180 derece alt üst ayarda ısıtıyoruz

Önce kıymayı bir kaba alıyoruz içine soğanı rendeliyoruz.

Maydanozu ve baharatları da ekleyip güzelce harmanlıyoruz.

Köfte harcından 18 adet köfte yapıyoruz.

Taze kadayıftan bir parça alıyoruz ve köfteyi içine ekleyip top şeklinde sarıyoruz.

Yaglı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz.

Tüm malzeme bitene kadar işleme devam ediyoruz.

Daha sonra fırına atıp üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.

Biraz ılıklaştığında servis tabağına alıyoruz.

Üzerine sarımsaklı yoğurt gezdiriyoruz

Tereyağ ve sıvıyağda salçaları kavurup, doğranmış domates ve baharatları ekliyoruz.

Pişen sosu mantının üzerine gezdiriyoruz.

GELİNİM MUTFAKTA VİDEOLARI