KASHMİRİ PULAO (HİNT PİLAVI)
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 Adet yeşil kakule
Yarım tatlı kaşığı toz karanfil
1 diş sarımsak
Yarım su bardağı kıyılmış badem
Yarım su bardağı kuru üzüm
Yarım su bardağı kıyılmış antep fıstığı
Yarım tatlı kaşığı toz kakule
1 su bardağı basmati pirinç
5 yemek kaşığı Gül suyu
1 tutam safran
Yarım su bardağı süt
3 çay kaşığı tuz
Üzerini süslemek için;
Kajun, ceviz ve badem kavrulur…
3-5 dal nane yaprağı
YAPILIŞI:
Sıvı yağı kızdırın sonra yeşil kakule karanfil ve dövülmüş sarımsağı ekleyin.
Sarımsağın rengi değişmeye başlayınca kıyılmış bademi, kuru üzümleri, yeşil fıstığı ve toz kakuleyi ilave edin.
Bir dakika kavurduktan sonra basmati pirincini, dilediğiniz miktarda gül suyunu, bir tutam safranı, süt ve tuzunu ekleyin.
Pirinç yumuşayana dek normal piav gibi pişirin…