KİLİS TAVA
1 adet sivri yeşil biber
1 diş sarımsak
1 adet kuru soğan
1 adet kırmızı kapya biber
1 adet domates
Yarım kilo kadar kıyma
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığından az karabiber
2 adet patates(tabanına döşemek için)
YAPILIŞI:
Kıymayı derin bir tasa alalım.
Sarımsağı rendeleyip veya minik minik doğrayıp üzerine ilave edelim.
Domatesi biberleri ve soğanı rondodan geçirip karabiber, tuz, kimyon, kekik arzuya göre ve ufak bir tutam maydanozu da ince ince doğrayalım.
Bir yemek kaşığı kadar sıvı yağ ile kıymayı güzelce yoğuralım.
Kıymalı harcı bir Kenara alıp patatesi soyup yuvarlak dilimler halinde kesip tuzlayalım.
Sonra patatesleri alta dizip üzerine yoğurduğumuz kıymayı yayıp bıçakla istediğiniz gibi şeklini verip domates biber ile süsleyip üzerini de folyo ile güzelce kapatıp 200 derece ısıtılmış fırında bir müddet kapalı olarak pişirelim.
Daha sonra folyoyu çıkarıp kızartın, kontrollü bir şekilde pişirelim.