KIYMALI ISPANAK
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet orta soğan
1 adet orta boy havuç
2 yemek kaşığı domates salçası
250 gr kıyma
Yarım kilo ıspanak
Yarım çay bardağı pirinç
1 su bardağı su
2 çay kaşığı Pul biber
3 çay kaşığı tuz
Servis için
6 yemek kaşığı yoğurt
Yapılışı:
Yağımızı kızartıp soğanı pembeleşinceye kadar kavuruyoruz. Sonra bir yemek kaşığı salçayı ekleyip 2 dakika kadar kavurmaya devam ediyoruz…
Daha sonra pul biber ve istediğiniz baharatları ekleyip kıymayı da ilave ettikten sonra 5 dakika kadar karıştırarak kavurmaya devam ediyoruz. Sonra dilimlediğimiz havucu ekliyoruz…
Daha sonra 3-4 avuç kadar aldığımız ıspanağı ilave edip ıspanak eriyinceye kadar bekliyoruz ve ıspanak eriyince ıslattığımız pirinci ekleyip 1 su bardağı ilave ederek 5-10 dakika arası kısık ateşte pişirmeye devam ediyoruz.
Pirinçler yumuşayınca altını ve kapağını kapatıp biraz dinlenmeye alıyoruz. Yanına yoğurt koyup servis ediyoruz…