LAZANYA / 40 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.
Malzemeler:
Bolonez sos için,
Beşamel sos için,
YAPILIŞI:
Tencereye zeytinyağı alıp, yemeklik doğradığınız soğanı ve rendelediğiniz havucu ve kerevizi ekleyin, soğanın kokusu çıkınca kıymayı ekleyin.
Suyunu salıp çekince, sarımsağı, doğradığınız mantarları defne yaprağını ekleyin.
Mantarlar kavrulunca, doğranmış domates, sıcak su ve eğer var ise kereviz yapraklarını ekleyin.
Yarım bardak su ekleyip tuzu ve biberiyle birlikte 10 dakika pişirin.
Besamel sosu,
Tereyağını eritip, un ekleyin, iyice kavrulup kokusu çıkınca soguk süt ekleyip, karıştırarak pişirin ve muskat, karabiber ve tuz ekleyin.
Fırım kabının altını tereyağ ile yağlayıp, bir kaşık beşamel sos yayın.
Üzerine bir kat lazanya, beşamel, kıyma şeklinde yerleştirin.
En üstünü kaşar peyniri ile kaplayıp, 220 dereceye ısıttığınız fırında 20 dakika pişirin.