LOR TATLISI
300 gr. kaşar loru
2 adet yumurta
yarım su bardağı toz şeker
yarım su bardağı yoğurt
çeyrek su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 adet portakal kabuğu – rende
1,5 su bardağı un
Üzeri için Malzemeler
20 adet Ceviz içi
Şerbeti için Malzemeler
2 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
3 – 4 damla limon suyu
Şerbeti için;
Bir tencerede su ve toz şekeri kaynatın.
Kaynayınca limon suyunu sıkın bir taşım daha kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Yapılışı:
Bir karıştırma kabına kaşar lorunu alın ve ufalayın.
Un dışındaki tüm malzemeyi ilave edin ve iyice karıştırın.
Azar azar un ilave ederek yumuşak ve ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
Avucunuzun içinde yuvarlayıp yağladığınız cam fırın kabına dizin.
Üzerlerine ceviz içi yerleştirip hafifçe bastırın.
170 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 dakika üzeri iyice kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkardıktan 5 dakika sonra soğuk şerbeti üzerlerine dökün ve soğuk servis edin.