LOZNİK / 40 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.
Malzemeler:
250 gram asma yaprağı
2 su bardağı mısır unu
1,5 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağı
1 demet taze soğan
2 dal pırasa
Birkaç dal maydanoz
Yarım su bardağı su
1 tutam toz şeker
1 tutam tuz
YAPILIŞI:
Derince bir kabın içine yoğurdu alın.
İçine mısır ununu ilave edin ve güzelce karıştırın.
Maydanozları, pırasaları, taze soğanları ince ince doğrayın ve içine ekleyin.
Su, tuz, ve şekeri de ilave edip iyice karıştırın.
Boza kıvamında bir karışım elde edeceksiniz.
Eğer kıvamı yoğun olursa biraz daha su ilavesi yapabilirsiniz.
Kaynayan suda asma yapraklarını 3 dakika kadar haşlayıp hemen çıkartın.
Yapışmaz tabanlı genişçe bir tavayı hafifçe yağlayın.
Asma yapraklarını, damarlı kısımları üstte kalacak şekilde ve tavanın kenarlarından hafifçe sarkacak şekilde tüm tavanın zeminine yerleştirin.
Hazırladığınız karışımı içine boşaltın ve yanlardan sarkan kenarları üstüne doğru kapatın.
Kalan boşlukları da asma yaprağıyla kaplayın ve ocağın altını açın.
Ara ara çevirerek yaklaşık 15 dakika pişirin.
Ardından bir tepsi yardımıyla ters yüz edin ve diğer tarafını da 15 dakika pişirin.
Bir servis tabağına alıp, dilimleyerek servis edin.