MAKARNA BÖREĞİ
yarım paketten biraz fazla kelebek makarna
2 adet yufka
3 yemek kaşığı tereyağı
450 gr yarım yağlı beyaz peynir
1 tutam maydanoz
Sosu İçin:
3 adet yumurta
2 su bardağı süt
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri İçin:
1 yemek kaşığı tereyağı
YAPILIŞI:
Makarna böreği için; derin bir tencere içine yeteri kadar su koyup, kaynamaya bırakın.
Kaynayan suyun içine yarım paketten biraz fazla kelebek makarna ve 1 tatlı kaşığı tuz koyup, yumuşayana kadar haşlayın.
Makarna böreğin sosu için; derin bir kap içine 3 adet yumurta kırıp, çırpın.
Üzerine 2 su bardağı süt, yarım çay bardağı sıvı yağ ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip, iyice karıştırın.
Daha sonra haşlanan makarnanın suyunu süzün.
Makarnayı derin bir kaba koyun.
Makarna sıcak iken üzerine 3 yemek kaşığı tereyağı ekleyip, eriyene kadar karıştırın.
Ardından 450 gr beyaz peyniri çatal ile ezip, makarnanın üzerine ekleyin.
1 tutam ince ince doğranmış maydanoz da koyun.
Makarnalı harcı iyice karıştırın.
Peynir az tuzlu ise makarnalı harcın içine biraz tuz ekleyin.
Orta büyüklükteki dikdörtgen bir fırın kabı içini iyice yağlayın.
Kabın içine 1 adet yufkayı kenarları dışarı sarkacak şekilde serin.
Yufkanın üzerine makarnalı karışımın yarısını koyup, yayın.
Üzerine hazırladığınız sostan dökün.
Daha sonra dışta kalan yufkaları makarnanın üzerine kapatın.
Yufkaları kapattıktan sonra hafifçe elinizle düzeltin.
Yufkanın üzerine tekrar sos dökün.
Diğer yufkayı da aynı şekilde kenarları dışarı sarkacak şekilde serin.
Üzerine kalan makarnalı karışımı koyun.
Üzerine sostan gezdirin.
Dışta kalan yufkaları makarnanın üzerine kapatın.
Kalan sosu yufkanın üzerine dökün.
Son olarak 1 yemek kaşığı tereyağını küçük küçük kesip, yufkanın üzerine yerleştirin.180 derece fırına verin.