MİLFÖY SARMA BUT
6 adet tavuk but –derisiz
2 adet milföy – kare
Acılı ezme için Malzemeler
1 dilim tost ekmeği
1 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı domates salçası
1 diş sarımsak
1 avuç ceviz
1 tutam tuz
1 tutam karabiber
2 tutam kimyon
Çeyrek su bardağı zeytinyağı
Yapılışı:
Tavuk butlarını bir tencereye koyun, üzerini geçecek kadar su ekleyin ve tavukları haşlanmaya bırakın.
Mutfak robotunuza tost ekmeğini koyun ve iyice çekin.
Ardından içerisine acuka için olan tüm malzemeleri ekleyip iyice sürülebilir bir kıvam olana kadar çekin ve bir kaba alıp kenara alın.
Milföyleri hafif yumuşaması için dolaptan çıkartın ve boyuna dört dilim olacak şekilde kesin.
Haşladığınız tavukları suyundan süzün.
Milföylerin her bir dilimine acuka sürün ve elinizle iki ucundan hafif çekerek uzatın.
Tavuk butların etli kısmını milföylerin acukalı kısımları tavuğa değecek şekilde sarın.
Bir yumurta sarısını bir iki damla su ile açıp fırça ile milföylerin üzerine sürün.
Son olarak üzerine susam serptikten sonra 180 derece önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika milföyler kızarana kadar pişirin.