MİLFÖYDEN KOLAY SU BÖREĞİ 50 dk.
4 adet milföy
300 gr. kelebek makarna
2 yemek kaşığı zeytinyağı
180 gr. kaşar peyniri
190 gr. dil peyniri
Yarım bağ maydanoz
2 çay kaşığı Tuz
1 çay kaşığı Karabiber
Sıvı Harç için Malzemeler
yarım su bardağı süt
yarım su bardağı su
4 yemek kaşığı tereyağı / eritilmiş
2 adet yumurta
Üzeri için Malzemeler
1 adet yumurta sarısı
Su
Yapılışı:
Makarnaları tuzlu suda haşlayın, haşlanan makarnaları birbirine yapışmaması için iki yemek kaşığı zeytinyağı ile yağlayarak kenara alın.Dört adet milföyün kenar kısımlarını birleştirip kare formunu oluşturduktan sonra unlu bir tezgahta merdane yardımı ile fırın kabınızın büyüklüğünde açın. Fırın kabınızı tereyağı ile iyice yağlayın ve bu açtığınız milföyü fırın kabınızın kenarlarını da kaplayacak şekilde yerleştirin.Dil peyniri ve kaşar peynirinizi uzun ince şeritler olacak şekilde kesin. Maydanozları ince ince kıyıp peynirlerle karıştırın.
Bu peynirli karışımı haşlanmış makarnanızın içerisine ekleyin ve karıştırın. Fırın kabınıza serdiğiniz milföyün içerisine yerleştirin. Bir karıştırma kabında sıvı harç için olan malzemeleri karıştırın ve makarnanın üzerine gezdirin. Tabana yaptığınız gibi dört adet milföyü unlu tezgahta kenarlarını birleştirerek fırın kabınızın boyunda açın. Makarnalı karışımı kapatacak şekilde fırın kabınıza yerleştirin. Bir bıçak yardımı ile dilimledikten sonra yumurta sarısını bir miktar su ile çırparak açın ve milföylerin üzerine fırça yardımı ile sürün.Önceden ısıtılmış 200 derece fırının taban kısmında 35 dakika pişirin.