ORUK KEBABI / 40 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.
MALZEMELER:
Servisi için;
YAPILIŞI:
İnce bulguru küçük bir kaba alın.
2 yemek kaşığı sıcak suyla ıslatın.
Şişmesi için üzerini streç 8-10 dakika kadar bekletin.
Kabuğunu soyup ortadan ikiye kestiğiniz kuru soğanı, eti ve kuyruk yağını zırhtan geçirin.
Zırhtan geçirdiginiz tüm malzemeyi ve şişen ince bulguru tuz, nane ve kırmızı pul biber ilavesiyle geniş bir tepside yoğurun.
Yağlı kuzu kıymayı tepsiye alıp özleşene kadar tüm malzemeyi iyice yoğurun.
Hazırladığınız harcı altı eşit parçaya bölün.
Üzeri hafifçe yağlanmış şişlere, porsiyonladığınız kıyma harcını parmaklarınızı ıslatarak yayın.
Domatesi 6 dilim haline getirin biberlerle birlikte közleyin.
Yagsız tavada kebeplari pişirin.