PATATES BORANİ
3 adet haşlanmış patates
1 adet soğan
3 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı toz beyaz biber
5-6 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için;
1 kase süzme yoğurt
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 tutam maydanoz
2 çay kaşığı nane
YAPILIŞI:
Patatesleri haşlıyoruz ve soğuduğu zaman kabuklarını soyuyoruz.
Tava da sıvı yağı ısıtarak yemeklik doğranan soğanları kavuruyoruz.
Bir kapta patatesleri ezerek üzerine tuz ve karabiber ekleyerek yoğuruyoruz.
Üzerine kavrulan soğanı da ilave ederek tekrar yoğuruyoruz.
Bu harçtan parçalar alarak yuvarlayıp servis tabağına diziyoruz.
Sarımsaklı yoğurdu hazırlayarak üzerine döküyoruz.
Bir tavada tereyağı eriterek içine nane ve kırmızı toz biberi atıyoruz.
Yoğurdun üzerine tereyağını da gezdiriyoruz.
Son olarak maydanozları doğrayarak üzerine serpip servis ediyoruz.