PATATES PÜRELİ TAVUK SOTE
Yarım kg tavuk göğsü
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
1 adet soğan
2 diş sarımsak
2 adet domates
1 çay kaşığı Karabiber
1 çay kaşığı Pul biber
2 çay kaşığı Tuz
1 su bardağı su
Patates Püresi Tarifi İçin Malzemeler
6 tane patates
Su (patatesleri kaynatmak için)
2 kaşık tereyağı
1 su bardağı süt
3 çay Tuz
1 çay kaşığı beyaz biber
1 çay kaşığı muskat cevizi rendesi
Yapılışı:
Patates püresi için öncelikle patatesler soyulur, doğranır ve bol suda kaynatılır. Yumuşayan patatesler süzülür. Soğumadan içine tereyağı ilave edilir ve ezilir. Süt, tuz, karabiber ve muskat cevizi rendesi eklenir. İyice püre haline gelene kadar ezilir.
Tavuk etini kuşbaşı doğrayın. Soğanları piyazlık, biberleri julyen doğrayın, domatesleri de küp küp doğrayın. Kısık ateşte tavukları arada karıştırarak kavurun. Suyunu biraz çektikten sonra soğanları ve ince kesilmiş sarımsağı ekleyin. 1-2 dk kavurduktan sonra biberleri ilave edin. Biberler de sotelenince domatesi, salçayı, baharatları ve tuzu ekleyip pişirmeye devam edin. Son olarak 1 bardak suyu ekleyin ve etler pişene kadar kapağı kapalı bir şekilde pişirin.