Skip to main content
 

Gelinim Mutfakta - Patates Püreli Tavuk Sote Tarifi

04.12.2018 Salı 13:37   (Güncellendi: 04.12.2018 Salı 13:37)

Gelinim Mutfakta programının 4 Aralık 2018 Salı günü yayınlanan 187. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Patates Püreli Tavuk Sote" tarifi!

Gelinim Mutfakta - Patates Püreli Tavuk Sote Tarifi

PATATES PÜRELİ TAVUK SOTE

Yarım kg tavuk göğsü

2 yemek kaşığı sıvı yağ

1 tatlı kaşığı domates salçası

2 adet yeşil biber

1 adet kırmızı biber

1 adet soğan

2 diş sarımsak

2 adet domates

1 çay kaşığı Karabiber

1 çay kaşığı Pul biber

2 çay kaşığı Tuz

1 su bardağı su

Patates Püresi Tarifi İçin Malzemeler

6 tane patates

Su (patatesleri kaynatmak için)

2 kaşık tereyağı

1 su bardağı süt

3 çay Tuz

1 çay kaşığı beyaz biber

1 çay kaşığı muskat cevizi rendesi

Yapılışı:

Patates püresi için öncelikle patatesler soyulur, doğranır ve bol suda kaynatılır. Yumuşayan patatesler süzülür. Soğumadan içine tereyağı ilave edilir ve ezilir. Süt, tuz, karabiber ve muskat cevizi rendesi eklenir. İyice püre haline gelene kadar ezilir.

Tavuk etini kuşbaşı doğrayın. Soğanları piyazlık, biberleri julyen doğrayın, domatesleri de küp küp doğrayın. Kısık ateşte tavukları arada karıştırarak kavurun. Suyunu biraz çektikten sonra soğanları ve ince kesilmiş sarımsağı ekleyin. 1-2 dk kavurduktan sonra biberleri ilave edin. Biberler de sotelenince domatesi, salçayı, baharatları ve tuzu ekleyip pişirmeye devam edin. Son olarak 1 bardak suyu ekleyin ve etler pişene kadar kapağı kapalı bir şekilde pişirin.