PATATESLİ PORSİYON MUSAKKA 50 dk. ( 30 dk hazırlık. 20 dakika pişme süresi)
3 adet orta boy patates – boyuna ortadan ikiye kesilmiş
Ayçiçek yağı – kızartmak için
İç Harç için Malzemeler
5 yemek kaşığı Zeytinyağı
1 adet orta boy soğan – yemeklik doğranmış
200 gr. orta yağlı kıyma
1 sivri biber – küçük yemeklik doğranmış
4 orta boy domates – soyulmuş, rendelenmiş
2 çay kaşığı Tuz
1 çay kaşığı Karabiber
yarım bağ maydanoz
Üzeri için Malzemeler
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 su bardağı su
Yapılışı:
Patateslerin kabuklarını soyun ve boyuna olacak şekilde ortadan ikiye kesin. Patateslerin ortasını oyun.Kızgın ayçiçek yağında patatesleri renk alana kadar kızartıp havlu kağıt üzerine alın. Ayrı bir tavada zeytinyağını ısıtın, yemeklik doğranmış soğanları ekleyip kavurun, ardından kıymayı ilave edin. Çıkardığınız iç patatesleri doğrayın, kıymalı harca ekleyin. Baharatlandırın ve kavurun. Kıymalar pişince biberleri ekleyin ve yumuşayıncaya kadar kavurun. Ardından domatesi ekleyip pişirin. Altını kapatınca üzerine ince doğranmış maydanozu ekleyip karıştırın.Fırın kabına kızarttığınız patatesleri dizin, üzerlerine kıymalı harcı pay edin.Ayrı bir kasede salçayı su ile açtıktan sonra patates musakkanın üzerine yayın.180 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 – 20 dakika pişirin