PATLICAN KEBABI
6 adet patlıcan
500 gr. orta yağlı kıyma
1 adet orta boy soğan – rende
2 diş sarımsak
2 çay kaşığı Tuz
1 çay kaşığı Karabiber
1 çay kaşığı Kimyon
2 çay kaşığı Kuru kekik
1 çay kaşığı Pul biber
3 yemek kaşığı tereyağı – erimiş
Üzeri için Malzemeler
2 adet domates
5 adet yeşil biber
1 baş sarımsak
Yapılışı:
Bir kapta kıyma, rende soğan, tuz, karabiber, kimyon, kekik ve pul biberi karıştırın. Harçtan cevizden biraz büyük parçalar koparın. Yuvarlayarak hafif yassı köfteler elde edin.
Patlıcanları soymadan iki parmak kalınlığında dilimleyin.
Yuvarlak fırın kabına hazırladığınız köfteleri ve kestiğiniz patlıcanları, bir köfte, bir patlıcan olacak şekilde sıralayın. Erittiğiniz tereyağını köfte ve patlıcanların üzerine gezdirin.
Domatesleri dörde bölün ve fırın kabınızın ortasında boş kalan bölüme yerleştirin. Üzerine biberleri ve ortadan ikiye böldüğünüz 1 baş sarımsağı ekleyin.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kapalı şekilde 40 dakika pişirin.
Ardından üzerini açıp 10 dakika daha pişirin.
Sıcak servis edin.