PATLICAN KÖFTESİ
2 adet patlıcan
1 adet yumurta
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1,5 çay bardağı un
8–10 sap maydanoz
2 çay kaşığı Tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 su bardağı galeta unu
Kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı:
Patlıcanları ocakta ya da fırının ızgarasında közleyip soğumaya bırakın.
Soğuyan patlıcanların kabuklarını soyun ve bıçakla parçalara ayırın.
Maydanozları ince ince kıyın.
Patlıcanların içine kaşar peynirini, unu, yumurtayı, maydonozu, tuzu ve karabiberi koyarak iyice karıştırın ve hazırladığınız karışımı derin dondurucuda 1-2 saat dinlendirin.
Galeta ununu geniş bir tabağa yayın ve hamurdan 3 parmağınız genişliğinde parçalar kopartıp avuç içinizde köfte şekli vererek galeta ununa bulayın.
Teflon tavaya yağı koyun ve kızdırın, hazırladığınız köfteleri pembeleşene kadar kızartın.