CANLI YAYIN
PAZILI SOĞUK ÇORBA
25 yaprak pazı (saplarıyla)
1 su bardağı yarma buğday
1 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
2 litre su
Servis için:
Sıvıyağ
Kırmızı Pul biber
Yapılışı:
Yarma buğdayı tencereye alın. Üzerine 2 litre suyu ilave ederek orta ateşte kapağı kapalı olarak yumuşayıncaya kadar haşlayın. Yoğurda ezdiğiniz sarımsakları ve tuzu ekleyerek iyice çırpın. Pazıları bol suda yıkayıp sapları ile birlikte ince ince doğrayın. Haşlanmaya devam eden buğdayların içine atın ve 5 dakika kadar pişirererek ocaktan alın. Ocaktan aldığınız karışımın içine sarımsaklı yoğurdu ilave ederek karıştırın. Çorbanızın üzerine yağ ve pul biber kızdırarak ılık ya da soğuk servis yapın.