CANLI YAYIN
PEKMEZ SOSLU KEK
1 yumurta
1.5 çay bardağı pekmez
Yarım su bardağı ayçiçek yağı
1 paket kabartma tozu
2.5 su bardağı un
Sosu için:
1 su bardağı pekmez
1 su bardağı su
2 çorba kaşığı buğday nişastası
Yapılışı:
Derin bir kabın içine yumurta, pekmez, ayçiçek yağı, kabartma tozu ve unu alın.
Homojen bir hale gelene kadar karıştırmaya devam edin.
Elde ettiğiniz karışımı, yağladığınız kek kalıbına dökün.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin.
Bu sırada sos tenceresine pekmez, su ve nişastayı alın.
Orta ateşte sürekli karıştırarak şeffaf bir hale getirin.
Fırından çıkardığınız keki ters çevirerek servis tabağına alın.
Hazırladığınız sosu ılık kekin üzerine gezdirin ve dilimleyerek servis yapın.