CANLI YAYIN
PİLAVLI KARNIYARIK
6 tane patlıcan
1 kase pirinç(yaklaşık 300 gr)
2 kase sıcak su
2 çay kaşığı tuz
2 diş sarımsak
2 bardak domates konserve
1 bardak et suyu
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
YAPILIŞI:
Patlıcanları alacalı soyun ve ortasını bıcakla küçük yarın Tuzlu ve karabiberli suda 20 dk bekletin...
Sonra iyice kurulayarak 180 derecelik fırında 15 dakika pişirin...
Pişen patlıcanların ortasına pilavı yerleştirin...
Sarımlakları doğrayın tereyağında kavurun üzerine domatesi ilave edip pişirin...
Tuz karabiber ekleyin...
Pişen domatesli sosu patlıcanların üzerine dökün kalanını altına dökün...
Tencereye aldığınız patlıcanarı 5 dakika daha bu şekilde pişirip altını kapatın...