PIRASA KÖFTESİ
3 yemek kaşığı zeytinyağı
250 gr. pırasa
1 adet havuç
150 gr. kıyma
1 avuç maydanoz
3 dal taze nane
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı ekmek kırıntısı
1 çay kaşığı Pul biber
1 çay kaşığı Kimyon
2 çay kaşığı Tuz
1 çay kaşığı Karabiber
Yanına Malzemeler
Süzme yoğurt
Limon kabuğu rendesi
Yapılışı:
Pırasalarınızı ortadan ikiye bölün ve ince uzun olacak şekilde ince ince doğrayın.
Havucunuzu rendenizin kalın tarafıyla rendeleyin.
Isıttığınız tavanıza zeytinyağını ekleyin. İçerisine pırasaları da ekleyip, kavurun. Hafif renk alınca havuçları ekleyin ve kavurmaya bırakın.
Her şey iyice kavrulunca içerisine, ince kıyılmış maydanoz, ince kıyılmış naneyi ekleyin bir tur çevirin ve ateşin altını kapatın.
Bir karıştırma kabına kıymayı alın ve içerisine pırasalı harcı ekleyin. Bir tahta kaşık yardımıyla karıştırın.
Elinizi yakmayacak kıvama gelince içerisine yumurta, kimyon, pul biber, tuz, karabiber ve ekmek kırıntısını ekleyin. Elinizle iyice yoğurun.
Hazırladığınız köfte harcından elinizle yuvarlak yassı şekiller vererek köfteler hazırlayın.
Bir tavaya az zeytinyağı ekleyin ve ısıtın. Hazırladığınız köfteleri yağda pişirin ve bir mutfak havlusuna çıkarın. Ilık servis edin.