PIRASALI GÜL BÖREĞİ / 40 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.
MALZEMELER:
İç malzemesi için;
- Yarım soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet kapya biber
- 300 g pırasa
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Bir tutamTuz
- Bir tutam Karabiber
- Bir tutam toz biber
- Bir tutam kişniş
Sosu için;
- Yarım su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 yumurta
Üzeri için;
YAPILIŞI:
- Öncelikle pırasalar ince bir şekilde doğranarak güzelce yıkanır ve suyu süzülür.
- Havuç rendelenir.
- Soğan yemeklik doğranır.
- Kapya biber yemeklik doğranır.
- Genişçe bir tavaya sıvı yağ alınarak soğan kavrulur.
- Havuç ve pırasalar ve biberler eklenir, ara sıra çevrilerek sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
- Diğer taraftan böreğin sosu için gerekli malzemeler bir kabın içinde çırpılır.
- Hazır böreklik yufka dörde ayrılır, her bir parça tezgaha serilir ve üzerine fırça yardımı ile sostan sürülür.
- İç harcından güzelce yayılır.
- Rulo şeklinde sarılır.
- Bir ucundan başlanarak rulo gül şeklinde sarılır.
- Hazırlanan börekler yağlanmış kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizilir.
- Kalan sos böreklerin üzerine de sürülür.
- Üzerlerine susam veya çörek otu serpilir.
- Daha sonra 190 derece fırında altı üstü kızarıncaya kadar pişirilir.