PİRİNÇ SALATASI
Malzemeler:
- 2 su bardağı pilavlık pirinç
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3 su bardağı sıcak su
- 2 çay kaşığı Tuz
Salata Malzemeleri:
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet dereotu
- 1 kutu konserve mısır
- 1 kavanoz karışık konserve garnitür (bezelye, havuç, patates)
- 7-8 adet salatalık turşusu ( isteğe bağlı)
- 2 adet konserve kırmızı biber
- yarım limon suyu
- 1 çay kaşığı Tuz
Yapılışı:
- Pirinci ayıklayın sücgeçe koyun, nişastası akana kadar 2 -3 su yıkayın.
- Ilık suda ıslatıp 10 dk. bekletin,tekrar bol suyla yıkayıp iyice süzün.
- Tencerede tereyağını eritin ve pirinç ilave edin, pirinçler cam gibi olup birbirine yapışmayacak hale gelene kadar kavurun.
- Sıcak suyu ilave edip tuz atın ve üzeri göz göz olana kadar yüksek ateşte, suyunu çekmeye başlar başlamaz kısık ateşte pişirin.
- Pişen pilavı kapağı kapalı olarak 15-20 dakika kadar dinlendirin.
- Pilav dinlenirken maydanoz, dereotu, biber ve salatalık turşularını doğrayın.
- Karışık garnitürü ve mısırı süzün, hazırladığınız tüm malzemeleyi ılık pilava ilave edin, tuz ve limon suyu ile lezzetlendirin.
- Kek kalıbını sudan geçirin, hazırladığınız salatayı içine doldurun, kaşık yardımıyla bastırın. Kek kalıbındaki salatayı tabağa çevirerek servis yapın.
GELİNİM MUTFAKTA VİDEOLARI