X
X

Gelinim Mutfakta - Pita Ekmeğinde Falafel Tarifi

16.02.2021 Salı 13:33 (Güncellendi: 16.02.2021 - 13:33)

Gelinim Mutfakta programının 16 Şubat 2021 Salı günü yayınlanan 642. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Pita Ekmeğinde Falafel" tarifi!

PİTA EKMEĞİNDE FALAFEL / 45 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.

PİTA EKMEĞİ

Malzemeler:

  • Yarım su bardağı sıcağa yakın ılık süt
  • Yarım yemek kaşığı kuru maya
  • Yarım yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çaybardağı ılık su
  • 3 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yaklaşık 2 bardak un

YAPILIŞI:

Hamuru güzelce yoğurup mayalandıralım.

Hamur mayalandıktan sonra fırını en yüksek derecede ısınmaya bırakalım. (250 dereceye fırını ısıtalım).

Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp elimizle yuvarlayalım.

Çok hafif unlayarak merdane yardımıyla tatlı tabağından biraz daha küçük olacak şekilde açalım. Ne çok ince, ne de çok kalın olmasın. 1-1. 5 cm kalınlığı yeterlidir.

Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine 6 adet dizelim.

En yüksek derecede ısınmış fırına tepsiyi koyalım.

Gözünüz fırında olsun 5-6 dk da pişiyorlar.

----------------

FALAFEL

Malzemeler:

-1 su bardağı nohut – 1 gece su da bekletilmiş

-1 adet orta boy soğan

-1 diş sarımsak

-1 tutam maydanoz

-4-5 dal kişniş

-1 tutam pulbiber

-1 tatlı kaşığı kimyon

-1 tutam kişniş

-1 tatlı kaşığı karabiber

-Bir tutam Tuz

-3 kaşık un

Kızartmak için;

-1 bardak sıvıyağ

Sosu için;

-Yarım limon suyu

-1 çorba kaşığı tahin

-3 çorba kaşığı süme yoğurdu

-1 çorba kaşığı zeytinyağı

-Bir tutam tuz

-Bir tutam toz biber

YAPILIŞI:

Soğan ve sarımsağı doğrayın.

Maydanoz ve kişnişlerin yaprak kısımlarını ayırın.

Daha sonra (un hariç) tüm malzemeyi rondoya atın ve biraz pütürlü kalacak şekilde geçirin.

Tamamen püre olmamasına dikkat edin.

Bu karışıma 2-3 kaşık un ekleyin ve yoğurun.

Elde ettiğiniz karışımdan ceviz büyüklüğünde toplar yapın ve üzerine bastırın.

Bir tavaya bolca yağ ekleyin ve kızdırın.

Derin yağda köftelerinizi kızartın.

 

GELİNİM MUTFAKTA VİDEOLARI