X
X

Gelinim Mutfakta - Porsiyonluk Lahana Dolma Tarifi

23.12.2019 Pazartesi 13:51 (Güncellendi: 25.12.2019 - 11:23)

Gelinim Mutfakta programının 23 Aralık 2019 Pazartesi günü yayınlanan 421. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Porsiyonluk Lahana Dolma" tarifi!

PORSİYONLUK LAHANA DOLMA

450 gr dana kıyma

1,5 çay bardağı pirinç

2 adet kuru soğan

2 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı pul biber

1 yemek kaşığı kuru nane

1 yemek kaşığı domates salçası

1 kahve fincanı sıvı yağ

1 adet küçük boy lahana

Sosu İçin:

2 yemek kaşığı domates salçası

2 su bardağı su

1 çay kaşığı tuz

YAPILIŞI:

İç harcını hazırlamak için bir kasede kıyma, pirinç, soğan, tuz, pul biber, kuru nane, domates salçası ve sıvı yağı ekleyip tüm malzemeler birbirine karışana kadar yoğurun.

Bir tencereye yarısına kadar su ekleyip kaynatın.

Ayırdığınız lahana yapraklarını kaynayan suya ekleyin ve 3 dakika kadar yumuşamasını sağladıktan sonra soğuk suya alın.

Soğuduktan sonra lahana yapraklarını süzdürün.

Bir kaseye, lahana yaprağı kaseden taşacak şekilde yerleştirin.

Kıyma harcını çok sıkı olmayacak şekilde lahananın içine doldurun.

Kenardan taşan lahana yapraklarını içeriye doğru kapatıp kaseden çıkarmak için ters çevirin ve pişireceğiniz fırın kabına aktarın.

Bir kasede salça, su ve tuzu karıştırın.

Fırın kabına yerleştirdiğiniz lahana dolmalarının üzerine hazırladığınız sosu dökün ve üzerine önce pişirme kağıdı, ardından alüminyum folyo ile sıkıca kapatıp 195 derece fırında 30 dakika pişirin. 

Dilerseniz 25. dakikada üzerini açıp suyuyla lahana dolmalarını ıslatıp hafif kızarması için üstü açık şekilde 10 dakika kadar pişirebilirsiniz.

Pişen lahana dolmalarının üzerini maydanozla süsleyip yoğurt ile servis edin…

 

 

GELİNİM MUTFAKTA VİDEOLARI