PİRİNÇ KÖFTESİ
1 su bardağı pirinç
1 büyük tutam maydanoz
1 büyük tutam dereotu
3 sap taze soğan
Yarım havuç rendesi
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı rendelenmiş beyaz peynir
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 su bardağı galeta unu
Yapılışı:
Pirinçleri 1 su yıkayın ve küçük bir tencereye alın.
Pirinçlerin üzerini 2 parmak geçinceye kadar su ekleyin ve yumuşayıncaya kadar haşlayın. (Lapa olmasın pilav kıvamında yeterli)
Sulu kalırsa suyunu süzün ve soğumaya bırakın.
Pirinç soğurken maydanoz, dereotu ve taze soğanı ince ince kıyın.
Soğuyan pirinçlere kıydığınız malzemeleri, 1 adet yumurtayı, rendelediğiniz beyaz peyniri ekleyin.
Karabiber ve isteğe göre bir miktar tuz ekleyip iyice karıştırın.
Karıştırdığınız pirinçlerden ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve galeta ununa bulayın.
Kızgın yağda çevirerek kızartın.
Tüm pirinç köfteleri kızarınca isteğe göre domates sos ya da sarımsaklı yoğurt ile servis yapın.