X
X

Gelinim Mutfakta - Pum Pum Çorbası Tarifi

11.05.2020 Pazartesi 13:53 (Güncellendi: 11.05.2020 - 13:53)

Gelinim Mutfakta programının 11 Mayıs 2020 Pazartesi günü yayınlanan 521. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Pum Pum Çorbası" tarifi!

PUM PUM ÇORBASI / 45 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.

3 su bardağı süt

3 su bardağı su

4 su bardağı et suyu

4 yemek kaşığı zeytinyağı

4 – 5 yemek kaşığı mısır unu

4 dilim pastırma

2 dilim ramazan pidesi

2 çay kaşığı Tuz

1 çay kaşığı Beyaz biber

Üzeri için Malzemeler

2 yemek kaşığı tereyağı

2 çay kaşığı Kuru nane

2 çay kaşığı Pul biber

YAPILIŞI:

Süt, et suyu, su ve mısır ununu bir çorba tenceresine alıp, ocağa alın.

Ayrı bir tavayı ocağa alın ve ısıtın.

İçerisine zeytinyağı ekleyin ve dilimlediğiniz pideleri tavaya ekleyip, çevirin.

Pideler hafif kıtırlaşınca içerisine ince dilimlediğiniz pastırmaları ekleyip, çevirmeye devam edin.

Pastırmalar da hafif kıtırlaşınca bir tabağa çıkartın.

Çorbanız hafif tıkırdamaya başlayınca içerisine tuz ve beyaz biber ekleyip, karıştırın.

Çorbanız hazır olunca ocağın altını kapatın.

Hazırladığınız pastırma ve pidenin yarısını çorbanın içerisine ekleyip, karıştırın.

GELİNİM MUTFAKTA VİDEOLARI