RAMAZAN KEBABI
3 adet kemer patlıcan
4 – 5 adet sivri biber
1 adet domates
Ayçiçek yağı– kızartmak için
Etli Harç için Malzemeler
3 yemek kaşığı zeytinyağı
300 gr. dana kuşbaşı
10 – 15 adet arpacık soğan
1 su bardağı su
2 çay kaşığı Tuz
1v çay kaşığı Karabiber
Yarım su bardağı kuru fasulye – haşlanmış
Sosu için Malzemeler
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1,5 su bardağı su
Yapılışı
Patlıcanları alacalı soyun. Dörde bölün ve bölünmüş patlıcanları uzun şeritler halinde ikiye veya üçe bölün. Sivri biberleri ortadan ikiye bölün, domatesi de ortadan dörde bölün ve kenara alın. Patlıcanları ve biberleri renk alıncaya kadar sıvı yağda kızartın.
Bir tencerede zeytinyağını kızdırın, içine etleri ilave edip etleri soteleyin. Arpacık soğanları, baharatları ve suyu ilave edip, etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Kuru fasulyeleri ilave edip karıştırın.
Bir fırın kabına kızarttığınız patlıcan ve biberleri fırın kabınızın kenarlarına dizin. Hazırladığınız etli iç harcı fırın kabınızın ortasına koyun. Patlıcan ve biberlerin aralarına doğradığınız domatesi yerleştirin.
Bir kasede salçaları ve suyu karıştırın. Fırın kabının içine dökün. Üzerini folyoyla kapatın. 180 dereceye önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Üzerinden folyoyu alın ve üstü açık olarak 5 – 10 dakika daha pişirin.