RAMAZAN PİDELİ KEBAP
250 ml süt
250 ml su
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı toz şeker
2.5 su bardağı un
3 su bardağı kepekli un
1 yemek kaşığı tuz
10 g yaş maya
Üzeri için
Zeytinyağı
Susam
Çörek otu
Pişirmek için
2 yemek kaşığı kepekli unu
ET SOTE;
300 gr kuşbaşı et
2 yemek kaşığı biber salçası
2 adet yeşil biber
2 adet ortaboy soğan
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz ( hem et sote hem yoğurt için)
1 tatlı kaşığı pulbiber
2 yemek kaşığı tereyağı
Yapılışı:
Süt ve suyu bir tencereye alıp hafif ısıtın.
Tereyağı ve toz şekeri ilave edip karıştırdıktan sonra kenara alın.
Derin bir karıştırma kabında unlar, tuz ve mayayı harmanlayın.
Sütlü karışımı yavaş yavaş ilave ederek yoğurun.
Üzerini nemli bir bez örterek 50 dakika mayalanmaya bırakın.
Mayalanan hamuru tahta kaşıkla karıştırıp kabarıklığını alın.
Fırın tepsisini hafif yağlayıp kepekli unu serpin.
Hazırladığınız hamura pide şekli verip unladığınız tepsiye yerleştirin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
Fırından çıkarmadan önce üzerine fırça ile zeytinyağı sürün.
Susam ve çörek otu serpip 5 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.
Ramazan pidesini fırına attıktan sonra, pidemizi pişiriyoruz küçük küçük dilimliyoruz.
Üzerine et sotemizden porsiyonlayıp en üste sarımsaklı yoğurt döküyoruz, üzerine de pul biber gezdiriyoruz...