RAMAZAN PİDESİ
350 ml ılık su
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı şeker
500 gr beyaz un
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı galeta unu
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı su
1 adet yumurta sarısı
Yapılışı
Hamur için tüm malzemeleri bir araya getirip yoğurun…
Ele yapışmaz bir hamur elde ettiğinizde bir kenarda mayalanmaya bırakın…
Hamur mayalandıktan sonra 4 eşit parçaya bölün ve her parçayı yuvarlak açın…
Hamurları açarken altına bolca galeta unu serpin bu pidenizin gevrek olmasını sağlayacaktır…
1 tatlı kaşığı tereyağını eritin.
1 yumurtanın sarısını 1 çorba kaşığı su ile karıştırıp çırpın.
Erimiş tereyağını üzerine çırpa çırpa ekleyin.
Pürüzsüz, sarı bir sosunuz olacak.
Pidelerin üzerine yumurtalı karışımdan sürün.
Önce pidenin kenarlarından 1-2 cm boşluk bırakarak parmaklarınızla çemberini yapın.
Ardından çemberin ortasından yine serçe parmaklarınızın dışıyla 3 çizgi çekin. Bir de dikey şekilde bunu yaparak pidenin ortasında küçük kareler oluşturun.
Üzerine bol bol susam ve çörek otu serpin.
220 derece fırında 15-20 dakika sonra çıtır çıtır pişmiş ramazan pideniz hazır!