RENKLİ DOMATES SOSLU GNOCCHİ / 45 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.
Malzemeler:
Hamuru için;
Sosu için;
Haşlamak için;
YAPILIŞI:
Patatesleri haşlayın ve soğumadan ayıklayıp püre haline getirin.
Hamurun tüm malzemelerini ekleyip yumusak kıvamlı bir hamur elde edin.
Hazırladığınız hamuru bir kaç parcaya ayırıp oklavadan kalın olacak şekilde şeritler yapın ve lokma lokma keserek unlayın.
Bir çatal yardımıyla hamurlara şekil verip kaynar su da 1 kaç dakika haşlayın.
Yüzeye çıkmaya başladıkça sosun içine alıp 1kaç dakika kaynatın.
Sosun yapılışı:
Zeytinyağı tavaya alıp kızdırın 2 dal fesleğen ve sarımsakları ekleyin.
Ortadan ikiye böldüğünüz yeşil domatesleri, 2-3 dakika soteleyin.
Kırmızı ve arı domatesleri de ekleyip soteleyin.
Pişince içinden sarımsak ve fesleğeni çıkarın.
Sosla buluşturduğunuz Gnocchi'leri taze fesleğen yaprakları ile servis edin.