SAC KAVURMA ve PİLAV TARİFİ / 45 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.
Sac Kavurma
Malzemeler:
YAPILIŞI:
Sac tavanın içerisine 2 yemek kaşığı sıvı yağı koyun ve kızdırın.
Üzerine 300 gr. kuşbaşı kuzu etini ilave edin.
Etleri yüksek ateşte suyunu salıp çekene kadar kavurun.
Etler hafif kızardığında, iri küpler halinde doğradığınız 2 adet soğanı tavaya ilave edin ve karıştırın.
Taze kekik ve biberiyeyi ekleyin.
Soğanlar sotelendikten sonra yeşil biberini de tavaya ekleyin.
Sac kavurmayı yüksek ateşte pişirdiğimizden dolayı, malzemeler tavanın dibine yapışıp yanmaması için ara ara karıştırın.
Biberler de sotelendikten sonra 1 adet soyulmuş, küp doğranmış domatesleri ekleyin.
Domatesler piştikten sonra 1 yemek kaşığı tereyağ ekleyin ve karıştırın.
Baharatların tümünü ekleyip, 2-3 dakika kaırştırdıktan sonra ocağın altını kapatın ve sıcak olarak servis edin.
---------------
Mantarlı Pilav
Malzemeler
YAPILIŞI:
Mantarları temizledikten sonra ince ince kesin.
Dereotunu incecik kıyın.
Tereyağını geniş tabanlı bir pilav tenceresinde eritin.
Bol suda yıkayıp, suyunu süzdürdüğünüz pirinçleri tencereye aktarın. 2- 3 dakika kadar kavurun.
Kavrulmakta olan pirinçlere dolmalık fıstıkları ve bütün olarak ince ince doğradığınız mantarları ekleyin.
Kavurma işlemini, kısık ateşte 4- 5 dakika kadar sürdürün.
Ardından sıcak suyunu ve tuzu ekleyin.
Pilavı kısık ateşte, kapağı kapalı tencerede, karıştırmadan 10- 12 dakika kadar pişirin.
Pişen pilava doğradığınız dereotunu ekleyin.
10 dakika kadar demlendirdikten sonra servis edin.