CANLI YAYIN
ŞAKŞUKA
4 adet patlıcan
4 adet sivri biber
2 adet domates
2 adet soğan
3 diş sarmısak
2 yemek kaşığı salça
2 adet küp şeker
3 çay kaşığ tuz
2 çay kaşığı karabiber
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Süslemek için;
Maydanoz
Yapılışı:
Patlıcanlar küp küp doğranır. Tuzlu suya konur, bir müddet bekletilir. Soğan, biber ince ince doğranır.
Domatesler de küçük küpler halinde doğranır. Sarımsak ezilir ya da doğranır.
Patlıcanlar kızgın yağda kızartılır. Peçeteyle fazla yağı alınır. Sosu için, tavaya 2-3 yemek kaşığı zeytin yağı konur. Soğan, biber ve sarımsak yağa konur, kavrulur. Ardından salça eklenir. Bir süre sonra da domatesler, tuz, baharatlar ve şeker eklenir. Sos patlıcanlarla harmanlanır. Maydanozla süslenir.