SARAY USULÜ KURU BAKLAVA / 45 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.
Malzemeler:
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı süt
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yarım çay bardağı yoğurt
1 çimdik tuz
1 çay kaşığı karbonat
2 tatlı kaşığı sirke
2 su bardağı un
İçi için;
1 su bardağı toz şeker
200 gr. ceviz
100 gr. fındık
1 tutam tarçın
2 adet dövülmüş karanfil
Üzeri için;
100 gr. tereyağı
Açmak için;
1 su bardağı buğday nişasta
YAPILIŞI:
Hamur malzemelerini harmanlayıp, yoğuralım.
Kenarda beklerken içini hazırlayalım.
Cevizi ve fındığı robottan geçirelim, tarçın şeker ve dövülmüş karanfille harmanlayalım.
Hamuru 16 eşit parçaya bölüp,nişasta ile açarak çay tabağı kadar büyütün.
Hamurları aralarına nişasta serperek 2 şer 2 şer açın.
16 eşit parçaya böldüğünüz iç harcı ve şişlerle birlikte sararak çekin.
İkiye bölerek tepsiye dizin.
Üzerlerine tereyağı gezdirip 170 dereceye ısıtılmış fırında, 20 dakika kadar pişirin.