SİMİT KEBABI
500 gr kıyma
Yarım su bardağı çiğ köftelik (Simit) ince bulgur
Yarım su bardağı ılık su
3 diş sarımsak (İnce kıyılmış)
1,5 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Kimyon,
Kuru nane,
Karabiber
2 çay kaşığıTuz
Servis önerisi
Lavaş ekmeği
1-2 yemek kaşığı labne
15-20 adet közlenmiş arpacık soğan
İri kıyılmış maydanoz
İnce bulguru bir kaba alın ve üzerine ılık suyu gezdirip 20 dakika bekletin.
Yapılışı:
Kıymayı, baharatı ve kıyılmış sarımsakları ekleyip yoğurun.
Elinizi hafifçe yağlayın.
Kıymayı iri parçalar halinde alıp, orta boy şişlere geçirin. Düzgünce şekil verin.
Şişe geçirdiğiniz kebabı ızgarada pişirin.
Dilerseniz lavaş ekmeğinin üzerine ince tabaka halinde labne peyniri sürün, közlenmiş soğan ile maydanoz karışımından serpin, en son pişirdiğiniz simit kebabını yerleştirin.
Rulo yapıp servis edin.