CANLI YAYIN
SİMİT TİRİDİ
2 adet susamsız Kastamonu simiti
1 litre et suyu
300 gr yoğurt
3 diş sarımsak
250 gr kıyma
100 gr Tereyağı
1 yemek kaşığı salça
YAPILIŞI:
Bayat simitleri ince ince dilimleyin.
Sarımsakları ezerek yoğurtla karıştırın.
Tavaya Tereyağını alın üzerine salçayı ekleyerek 1-2 kez kavurun, salçanın üzerine kıymayı ekleyin ve kavurmaya devam edin.
Kıyma pişince tavayı ocaktan alın.
Et kuyunu kaynatın, kaynayan et suyunun içine dilimlediğiniz bayat simitleri atın, yumuşayan simitleri kevgir yardımıyla süzerek servis tabağına alın.
Simitlerin üzerine önce sarımsaklı yoğurdu, sonra da kavrulmuş kıymayı gezdirerek servis yapın.