TAVUK WELLİNGTON / 45 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.
Malzemeler:
Sosu için,
YAPILIŞI:
Yağları tavaya alıp, tuz ve kekikledigimiz tavukları güzelce önlü arkalı 10 dakika pişiriyoruz.
Aynı tavada ayıkladığınız ve ince doğradığınız soğanı, mantarları tuz, karabiber ve dövülmüş sarımsak ile soteleyin.
Milföy hamurlarını birlestirip, tavukların üzerine hardalı sürelim, mantar karışımıyla kaplayalım.
Sonra da milföy hamuna sarıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alıp, üzerine yumurta sarısı sürelim.
180 dalikaya ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirelim.
O sırada sosunu hazirlayalım.
Tavaya zeytinyağını alıp, pırasa ve havucu soteleyin.
Sarımsağı ekleyin, daha sonra renkli biberleri ekleyin.
Enson kremayı ve hardalı ekleyip iyice karıştırın.
1 taşim kaynatın.