X
X

Gelinim Mutfakta - Tavuklu Parmak Kebabı ve Arpa Şehriye Pilavı Tarifi

09.03.2021 Salı 13:15 (Güncellendi: 09.03.2021 - 13:15)

Gelinim Mutfakta programının 9 Mart 2021 Salı günü yayınlanan 657. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Tavuklu Parmak Kebabı ve Arpa Şehriye Pilavı" tarifi!

TAVUKLU PARMAK KEBABI ve ARPA ŞEHRİYE PİLAVI / 45 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.

TAVUKLU PARMAK KEBABI

MALZEMELER

4 yemek kaşığı zeytinyağı

300 gr kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü

2 adet orta boy patates

2 adet küçük boy patlıcan

1 adet yeşil biber

1 adet kapya biber

1 adet orta boy domates

1 adet soğan

2 diş sarımsak

1 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı biber salçası

1,5 su bardağı su

 

Bir tutam tuz

Bir tutam karabiber

Bir tutam kekik

Kızartmak için;

1 bardak sıvıyağ

YAPILIŞI:

Orta boy geniş bir tencere içine 1 adet ince ince doğranmış soğan ve 2 diş ince ince doğranmış sarımsağı koyun.

Üzerine 4 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip, 1 dakika kavurun.

Ardından 300 gr kuşbaşı doğranmış tavuk etini tencere içine koyun.

Suyunu salıp, hafifçe çekene kadar ara ara karıştırarak, tavuk etini pişirin.

Salçaları ekleyip kavurun.

Pişen tavuk etlerinin üzerine 1 adet orta boy küçük küçük doğranmış domates ve 1 adet küçük küçük doğranmış yeşil biber ve kapya biber ekleyin.

Domates ve biberler yumuşayana kadar pişirin.

Suyunu ve baharatını ekleyip bir taşım kaynatın.

Diğer tarafta 2 adet küçük boy patlıcanı alacalı olarak soyup, parmak uzunluğunda doğrayın.

2adet orta boy patatesinde kabuğunu soyup, elma dilimi şeklinde doğrayın.

Doğradığınız patatesleri kızgın yağ içinde kızartın.

Ardından da patlıcanları kızartın.

Daha sonra büyük yuvarlak cam fırın kabının kenar kısmına kızaran patatesleri dizin.

Patateslerin üzerlerine de patlıcanları dizin.

Orta kısma hazırladığınız tavuk harcını suyunu süzerek koyup, hafifçe yayın.

Kebabın üzerine sosu gezdirin.

Kebabın üzerini ıslatılmış yağlı kağıt ile örtün.

Önceden ısıtılmış 200 derece fırına verin.

Hafifçe suyunu çekene kadar yaklaşık 10-15 dakika pişirin.

---------

ARPA ŞEHRİYE PİLAVI

MALZEMELER

2 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı sıvı yağ

1,5 su bardağı arpa şehriye

Bir tutamTuz

Bir tutam toz biber

2,5 su bardağı sıcak su

YAPILIŞI:

Pilav tenceresine tereyağını koyarak eritin, sıvı yağı ekleyin.

Şehriyeleri ekleyin ve biraz kırmızılaşana kadar yani rengini alana kadar kavurun.

Suyunu ekleyin.

Son olarak tuzunu da ekleyerek kapağını kapatın.

Şehriyeler suyu çekince altını kapatabilirsiniz.

GELİNİM MUTFAKTA VİDEOLARI