TAVUKLU PATATES YEMEĞİ
1 adet tavuk göğsü
1 adet soğan
3 diş sarımsak
5 küçük patates
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 çorba kaşığı kimyon
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı pul biber
Yarım su bardağı domates suyu
Yarım su bardağı kaynar su
2-3 dal taze kekik
2 bardak tavuk suyu
YAPILIŞI
1 adet kuru soğanı küp doğrayın. 2 çorba kaşığı zeytinyağıyla kavurun. Robotun içine 1 parça tavuk göğsünü, 3 diş sarımsağı, 2 çorba kaşığı zeytinyağını, 1’er tatlı kaşığı domates ve biber salçasını, 1 çorba kaşığı kimyonu, 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biberi, 1’er çay kaşığı tuz, karabiber ve pul biberi koyup kıyma olana dek çalıştırın. hazırladığınız karışımı soğanların üzerine ekleyip kavurmaya devam edin. İri tavla zarı boyutunda doğradığınız 5 küçük boy patatesi de ekleyip karıştırın. Birkaç dakika kavurduktan sonra, üzerine yarım su bardağı domates suyunu, yarım su bardağı kaynar suyu ve 2 bardak tavuk suyunu ekleyin. 1’er çay daha kaşığı tuz, karabiber ve pul biberi de ilave edip, son olarak tencerenin ortasına 1 çorba kaşığı tereyağını ve 2-3 dal kekiği koyup kapağını kapatın.