YAĞLAMA / 45 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.
MALZEMELER:
Şebitleri için;
-2 su bardağı un
-Fındık büyüklüğünde maya
-1 çay bardağı süt
-1 çay bardağı su
-2 çorba kaşığı sıvıyağ
Kıyma harcı ıçin;
-5 kaşık zeytinyağı
-150 gr.orta yağlı kıyma
-4 adet sivri biber
-2 iri domates
-1 büyük soğan
-2 yemek kaşığı domates salçası
-Bir tutam tuz
-Bir tutam tozbiber
-Bir tutam karabiber
-Bir bardak su
Üzeri için
-6 kaşık yoğurt
-Bir tutam tuz
-1 diş sarımsak
-İnce kıyılmış maydanoz
YAPILIŞI:
Hamur malzemelerini birleştirip, 4-5 dakika yogurup, dinlenmeye bırakın.
Kıyma harcını hazırlayın.
Soğan ve sivri biberi zeytinyağıyla kavurun.
Kıymayı ekleyin, suyunu salıp çekince, domates ve salçayı ekleyin.
Kavrulunca, suyunu verip baharatını ekleyin ve bir taşım kaynatın.
Sarımsaklı yoğurdunu hazırlayın.
Hamuru 6 eşit parçaya bölüp, yemek tabağı büyüklüğünde açıp, sac üstünde pişirin.
Hepsi pişince katların arasına eşit miktarda kıyma yayarak döşeyin.
En üst katın ortasına1 kaşık yoğurt koyup ince kıydığınız maydanozu serpin.