YER ELMALI ve PATATESLİ SUFLE / 40 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.
Malzemeler:
YAPILIŞI:
Fırını 200 dereceye ayarlayın.
Yer elmalarını ve taze patatesleri soyun ve haşlayın.
Püre haline getirin.
Sonrasında soğutun.
Cevizleri blenderdan geçirin, tereyağının yarısını eritin, kalanını kalıplara sürün ve toz cevizle kaplayın.
Sonrasında eriyen tereyağının içine unu karıştırıp kavurun sonra sütü ilave edin sos koyulaşana kadar pişirin.
Başka bir kapta yer elması püresi ve yumurta sarılarını çırpın.
İçine baharatları ve peyniri ekleyin ve ateşten alıp soğutun.
Yumurta beyazlarını iyice kabarana kadar çırpın.
Yer elması karışımı ile soğumaya bırakılan sosu karıştırın son olarak yumurta beyazlarını söndürmeden içine karıştırın ve kalıplara doldurup 12-18 dk pişirin.