ZERDEÇALLI BALKABAĞI ÇORBASI
1 kg balkabağı ayıklanmış
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet kuru soğan ( yemeklik doğranmış)
2-3 diş sarımsak
1 küçük zerdeçal rendesi
Yarım çay kaşığı muskat rendesi
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
Yarım çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı tuz
3 su bardağı et suyu ( 2 adet et bulyon)
2 su bardağı su
Üzeri için:
1 çay bardağı ayıklanmış kabak çekirdeği
Yarım frenk maydanozu
1 küçük kutu çırpılmış krema
Yapılışı:
Derin bir çorba tenceresine zeytinyağı ve kuru soğanı alın pembeleşinceye kadar kavurun ve küp küp doğranmış kabakları ekleyin…birkaç dakika ara ara karıştırarak soteleyin…
Sarımsak, zerdeçal, muskat, karabiber, pul biber , tarçın ve tuzu ilave edin bir dakika daha soteleyin… et suyunu ve suyu ekleyin tencerenin kapağını kapatın 20-25 dakika orta ateşte pişirin…
Ocaktan aldıktan sonra el blendırı ile pürüzsüz hale getirin…
Üzeri için kabak çekirdeklerini bir tavaya alın ve 2-3 dakika kadar kavurun…
Kremayı çırpıcı yardımı ile biraz çırpın ve hazırlayın…
Servis tabağına önce çorba sonra krema ve üzerine kabak çekirdeği ve frenk maydanozu koyarak süsleyin…