ZERDEÇALLI SEBZE PİLAVI
2,5 su bardağı Basmati Pirinci
2 tatlı kaşığı zerdeçal
200 gr mantar
200 gr havuç
100 gr bezelye
2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı zeytinyağı
2 çay kaşığı Tuz
2 çay kaşığı karabiber
4 su bardağı sıcak su
Yapılışı:
Havuç ve bezelyeyi kaynar suda 15-20 dk kadar haşlayın, haşladığınız havuçları bezelye büyüklüğünde doğrayın. İri mantarların saplarını çıkarttıktan sonra yıkayın ve dilimleyin (küçükleri saplarıyla dilimleyebilirsiniz.) 2 yemek kaşığı margarini tavaya akın üzerine mantaraları ilave ederek soteleyin. Ocaktan almadan önce bezelye ve havucu ilave ederek 1-2 kez dikkatlice karıştırın sonra kenara alın…
3 yemek kaşığı zeytinyağını tencereye alın Üzerine yıkayıp süzdüğünüz pirinci ilave ederek pirinç şeffalaşıncaya kadar kavurun. Zerdeçalı 1 su bardağı sıcak su ile karıştırıp pilava ilave edin. Kalan suyu ve ilave ederek son kez karıştırın ve pilavı suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin. Suyunu çeken pilavın altını kapatın, demlenince sotelediğiniz sebzeleri ilave edin ve karıştırarak servis yapın.