ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA PİLAKİ / 35 DK.
1 su bardağı iri fasulye
1 adet orta boy soğan
1 adet yeşil biber
1 tatlı kaşığı domates salçası
Yarım tatlı kaşığı biber salçası
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1-2 tatlı kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı Tuz
Üzeri İçin:
3 yemek kaşığı Zeytinyağ
2 tatlı kaşığı Acı kırmızı pulbiber
Yapılışı:
Soğanları küçük küpler halinde doğrayın. Yeşil biberi küçük doğrayın. Düdüklü tencerede zeytinyağında soğanları ve biberleri kavurun. Salçaları ekleyin, karıştırın.
Baharatları ve tuz ekleyip fasulyelerin üzerini 1 parmak geçecek kadar sıcak su koyup kapağını kapatın.
Orta ateşte 20 dk. pişirip ocaktan alın.
Fasulyelerin iyice piştiğini kontrol edin. Gerekirse 5 dk. daha pişirin.
Zeytinyağını ocakta ısıtın. İçine kırmızı biberi atın ve ocaktan alın.
Fasulye ılık iken servis tabağına alın.
Üzerine kırmızı biberli zeytinyağını dökün ve beklemeden servis edin.