X
X

Gelinim Mutfakta - Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi

11.12.2018 Salı 13:34 (Güncellendi: 13.12.2018 - 10:14)

Gelinim Mutfakta programının 11 Aralık 2018 Salı günü yayınlanan 192. Bölümünde yarışmacıların yaptığı "Zeytinyağlı Yaprak Sarma" tarifi!

ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMA 60 dk. (25 dk hazırlık 35 dk pişirme)

400 gr. asma yaprağı

2 su bardağı pirinç

2 adet soğan

Yarım su bardağı zeytinyağı

2 yemek kaşığı dolmalık fıstık

1 yemek kaşığı kuş üzümü

1 yemek kaşığı nar ekşisi

1 yemek kaşığı toz şeker

yarım tatlı kaşığı karabiber

yarım tatlı kaşığı nane

yarım tatlı kaşığı yeni bahar

yarım tatlı kaşığı tarçın

2 su bardağı su

2 çay kaşığı Tuz

Yapılışı:

Asma yapraklarını salamura kullanıyorsanız, sadece sıcak suda bekletip tuzunu alın. Taze asma yaprağı kullanıyorsanız, suda yıkayıp haşlayın.

Soğanı ince kıyın.

Pirinci nişastası çıkıncaya kadar yıkayıp süzün.

Geniş bir tencere veya tavada zeytinyağını kızdırın. Dolmalık fıstığı ekleyip pembeleşene kadar kavurun, soğanı ilave ederek kavurmaya devam edin.

Soğanlar yumuşayınca yıkanmış pirinci ekleyin, şeffaflaşana kadar kavurmaya devam edin. Ardından sırasıyla kuş üzümü, nar ekşisi, karabiber, tuz, tarçın, yenibahar, kuru nane ekleyip karıştırın. Son olarak 2 su bardağı su ve şeker ilave edip kaymaya bırakın.

Pilavın suyu kaynadıktan 5 dakika sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Asma yapraklarına uygun miktarda harç koyup, kenarlarını ortaya katlayarak parmak kalınlığında sarın.

Tencerenin dibine asma yapraklarından bir taban yapın. Üzerine yaptığınız sarmaları dizin.

Sarmaların üzerini biraz geçecek kadar su ekleyin 2 yemek kaşığı da zeytinyağı ekleyin.

Üstüne porselen bir tabak koyup tencerenin kapağını kapatın.

Çok kısık ateşte yaklaşık 35 dakika pişirin.

 

 

 

GELİNİM MUTFAKTA VİDEOLARI