ZEYTİNYAĞLI YER ELMASI
Yarım kg yer elması
Yarım çay bardağı pirinç
1 hazır garnitür (küçük boy)
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 adet kesme şeker
1 çay kaşığı tuz
1 adet kuru soğan
1,5 su bardağı sıcak su
Yapılışı:
Yer elmalarını yarım saat suda bekletip yıkayalım ve soyalım. Soyduğunuz elmalarını su dolu bir kaba alalım (kararmasını önlemek için). Yer elmaları büyük ise, bir kaç parçaya bölelim.
Soğanları yemeklik doğrayalım, yağımızı tencereye koyup soğanları şeker ve tuz ile pembeleşene kadar kavuralım.
Soğanlar pembeleşince üzerine yer elmalarını koyup 2 dakika daha kavuralım.
Daha sonra garnitür ve suyu ekleyip 15-20 dakika pişirelim. (Bu arada garnitür değilde patates ve havucu kendiniz çiğden katacaksanız, yer elmalarını önce kavurmanız iyi olur; çünkü, yer elması çabuk pişer ve havuçlar pişene kadar dağılır.)
Pişen yemeğimizi kapağı kapalı olarak bekletelim soğuyunca üzerine yarım limon sıkıp servis tabağına alalım.
Taze maydanoz ve dereotu karışımı ile süsleyip servis yapalım.