ZÜRBİYE / 45 Dk. hazırlık ve pişirme süresi.
250 g kuşbaşı kuzu eti
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım kg arpacık soğan
2 çay kaşığı Tuz
1 çay kaşığı Karabiber
Kırmızı pul biber
YAPILIŞI:
Kuşbaşı kuzu etlerini geniş bir tencereye alın.
Üzerine su ilave edip iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Zeytinyağını bir tencereye alın.
Arpacık soğanları bütün olarak ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun.
Salçayı ilave edin ve salçanın kokusu çıkıncaya kadar kavurmaya devam edin.
Haşladığınız kuzu etlerini bir kevgir yardımı ile süzüp soğanlara ilave edin ve 3-4 dakika daha kavurun.
Eti haşladığınız sudan 2 su bardağı kadar ekleyip tuz ve baharatlarla tatlandırın.
Ocaktan alıp sıcak servis yapın.