Kadayıf Sarması MALZEMELERİ
600gr Kadayıf
500gr Baklavalık Yufka
250gr Ceviz içi
300gr Tereyağı
Şerbeti için:
4 Su bardağı şeker
4 Su bardağı su
1 Çay kaşığı limon tuzu
Kadayıf Sarması Yapılışı: Dikdörtgen şekilde kesilmiş yufkaların içine tiftilmiş kadayıflar yayılır. Üzerine rondodan çekilmiş ceviz eklenir ve yufkalar rulo şeklinde sarılır. Sarılan rulolar 2 parmak kalınlığında dilimlenip, yağlanmış tepsiye yan yana dizilir. Tereyağı eritilip kaynatıldıktan sonra sarma kadayıfların üzerine gezdirilir. Kadayıflar önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkarılan kadayıfların üstüne daha önceden hazırlanmış soğuk şerbet gezdirilir. İsteğe göre kaymakla servis edilir. Kadayıf Sarması servise hazırdır...