Malzemeler:
1 kg asma yaprağı
100 gr pastırma
2 su bardağı kuru bakla
2 parça kaburga
4 avuç kırık buğday
7 adet soğan
½ demet maydanoz
3 yemek kaşığı salça
1 çay kaşığı karabiber
Yapılışı:
Kaburga etleri kızartılır. Sosu için; 4 adet soğan yemeklik doğranır. İçi için de; 3 adet soğan küçük küçük doğranıp yarım demet kıyılmış maydanoz eklenir. 100 gram doğranmış çemensiz pastırma arzuya göre kuyruk yağı, 4 avuç kırık buğday, 2 su bardağı akşamdan ıslatılmış kuru bakla ilave edilir ve 1 çay bardağı su dökülüp harmanlanır. Asma yaprakları iç harçla birlikte bohça şeklinde sarılıp kaburga etlerinin üzerine dizilir. Sosu için; yemeklik doğranan 4 adet soğan pembeleşene kadar kavrulup 3 yemek kaşığı salça eklenir. Pişirilen sos dolmaların üzerine dökülür. Yemek, üzerini geçmeyecek kadar suyla birlikte pişmeye bırakılır. Pişen yemek ters çevrilir.
Baklalı Dolma servise hazırdır.
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN