Malzemeler:
300 gr. taze kaşar
9 adet baklava yufkası
Sıvı yağlı su karışımı
Harcı için;
200 gr. kıyma
3 adet yumurta
2 adet sivri biber
1 adet domates
1 adet soğan
½ çay bardağı sıvı yağ
Yapılışı:
Baklava yufkalarının aralarına sıvı yağ ve su karışımı sürülür. Bir kaba taze kaşar rendelenir ve yufkalar kat kat yağlanır. 3 kat yufka yağlandıktan sonra üzerine kaşarları yayılır. Yufka karşılıklı kenarlarından katlanarak kapatılır. Uçlarından kürdanla birleştirilen yufka pide şekline getirilir. Tepsiye yağlı kağıt serilir. Pideler fırına verilir.
Pidenin harcı için soğanlar kıyma, biber ve domatesle kavrulur. Tuzun ardından bir miktar da karabiber eklenir. Baklava yufkasında pidenin harcı derin bir kaseye dökülür.
Fırından alınan pideler tam göbeklerinden kesilir ve çatal yardımıyla aralanır. Pidelerin içine harcı yayılır ve kaşarı serpilir. Son olarak üzerine yumurta kırılarak yeniden fırına verilir ve sıcak sıcak servis edilir.