X
X

Bal Kabaklı Oklavadan Çekme tarifi

21.01.2013 Pazartesi 15:02 (Güncellendi: 07.09.2016 - 12:39)

Isparta'nın yöresel tatlarından Bal Kabaklı Oklavadan Çekme tarifi, Mutfağım programında...

Malzemeler:
500 gr balkabağı
6 su bardağı un
4 adet yumurta
4 yemek kaşığı yoğurt
4 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tarçın
4 adet karanfil
1 su bardağı ceviz
200 gr tereyağı
Nişasta
Şerbeti için;
5 bardak şeker
4 bardak su
1 yemek kaşığı limon suyu
 
Yapılışı:
5 bardak şeker 4 bardak suyla kaynatılır, 1 yemek kaşığı limon suyu sıkılıp ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır. 6 su bardağı unun üzerne 4 adet yumurta, 4 yemek kaşığı yoğurt ve bir fiske tuz eklenir ve 1 küçükkahve fincanı suyla birlikte kulak memesi kıvamında yoğrulup dinlenmeye bırakılır.
 
Balkabakları rendelenir ve suyu sıkılıp kavrulmak ğzere tencereye alınır. Balkabakları yağ eklenmeden diriliğini kaybedene kadar kavrulur. Diriliğini kaybeden kabakların üzerine 4 yemek kaşığı şeker eklenir. biraz daha sotelenip 1 çay kaşığı tarçın ve 4 adet karanfil atılıp hamurlar açılana kadar soğumaya bırakılır. Dinlenen hamurlar 9 eşit bezeye ayrılır. Her beze incecik açılır ve üzeri bal kabaklı içle kaplanıp oklavaya sarılır. Hamur büzülür ve oklava çekildikten sonra fırın tepsisine yerleştirilir. Hamurlar birer porsiyonluk dilimlere ayrılır. 200 gr tereyağı üzerlerine dökülür. 180 derecede ısıtılmış fırında nar gibi kızarana kadar pişirilir. Fırından alınıp ilk sıcağı çıkınca üzerine şerbeti dökülür.
 
Bal Kabaklı Oklavadan Çekme servise hazırdır.
 

 
Tüm yörelerin yemek tariflerini görmek için TIKLAYIN

MUTFAĞIM VİDEOLARI